AVRO's Close Up wint Emmy

Het AVRO-programma Close Up heeft maandagnacht een Emmy Award gewonnen in de categorie Arts Programming. Het programma won de Emmy als co-producent van de Roemeense documentaire The World According To Ion B., geregisseerd door Alexander Nanau.

The World According To Ion B. vertelt het verhaal van de Roemeense zwerver Ion Barladeanu, die jarenlang kunstzinnige-, politieke- en cultuurkritische collages van afvalmateriaal maakte.

Doorbraak
Enkele jaren geleden werd hij ontdekt door een galeriehouder in Boedapest en inmiddels worden er in het internationale kunstcircuit voor het werk van Ion B. hoge prijzen betaald. Zijn collages zijn een afschildering van het leven in het communistische Roemenië en werden in 2009 in Londen tentoongesteld naast het werk van Andy Warhol en Marcel Duchamp.

Blij
Simone van den Ende, hoofd Kunst & Cultuur bij de AVRO, en Marijke Huijbregts, eindredacteur AVRO Close Up, waren bij de uitreiking aanwezig.

Van den Ende: “We zijn trots dat we met deze bijzondere productie een Emmy Award hebben gewonnen. Naast de AICA oorkonde is dit de tweede belangrijke prijs dit jaar voor de AVRO. Als dé omroep van Kunst & Cultuur zijn wij daar enorm trots op.”

De documentaire is nu te zien op het IDFA documentaire festival in Amsterdam.

Reageren