AVRO biedt archief te koop aan

De AVRO heeft een manier gevonden om in de toekomst flink wat geld binnen te harken. De omroep biedt haar hele archief in clipfragmenten te koop aan. De service is vooral bedoeld voor buitenlandse bedrijven. 

Onlangs verkocht de AVRO nog een clip van The Carpenters uit 1974 aan filmmaatschappij Warner Bros voor Dark Shadows, de nieuwe film van Johnny Depp. En daar heeft de filmmaatschappij goed voor betaald, zegt de salesmanager van de AVRO in De Volkskrant. Het archief staat op Avro.tv waar clips zijn te vinden van Toppop, North Sea Jazz, Het Prinsengrachtconcert en The Gay Pride. Het gaat om tienduizenden uren aan materiaal. 

Abba
Salesmanager Tom Steenbergen: „We hebben goud in handen met beelden van optredens van Abba, Miles Davis, Elton John en Ella Fitzgerald, Ook hebben we opnames van concerten van het North Sea Jazz Festival uit de jaren zeventig en tachtig, die niemand anders heeft.” De AVRO bestaat 90 jaar en is na de BBC de oudste Publieke Omroep van heel Europa, vandaar het rijke archief. Het geld dat wordt verdiend, gaat rechtstreeks naar nieuwe programma's en dat is geen overbodige luxe in tijden waarin alle omroepen flink moeten bezuinigen. 

Kijk hieronder naar een clip waarin Koefnoen Toppop parodieert

Meer over:

Reageren