AVRO komt met programma tegen homopesters

De AVRO bereidt een nieuw tv-programma voor: ‘Flikker Zelf Op’. In deze serie worden homoseksuelen die in hun buurt gepest worden bijgestaan door een coach. 

Is homoseksualiteit eigenlijk wel geaccepteerd in Nederland of is dat slechts schijn? Hoe doen we het ten opzichte van de rest van de wereld? Heb je problemen met een buurjongen die met zijn vriend hand in hand loopt?

Vooroordelen blijken nog steeds diepgeworteld. Waar komt de schijntolerantie vandaan en hoe kan die het best worden aangepakt? Welke verantwoordelijkheid heeft de media? Deze en andere blijvend actuele thema's over homoseksualiteit worden tijdens deze serie aangesneden.

Getreiter
De afgelopen tijd zijn bij het meldpunt homopesten, opgericht door Gaykrant hoofdredacteur Henk Krol, binnen een paar weken tijd 120 meldingen binnengekomen van homokoppels die zeggen veelvuldig te worden getreiterd door buren en buurtbewoners. De AVRO en Henk Krol onderzoeken gezamenlijk welke betrokkenen willen meewerken aan dit programma.

In de uitzendingen worden homoseksuelen en lesbiennes geholpen door een coach die met de pesters in gesprek gaat en hen confronteert met hun gedrag. Het doel is om het pesten te stoppen en te zorgen voor begrip en tolerantie tussen de bewoners.

Onderling begrip
Peter Lubbers, directeur Media van de AVRO: "De AVRO zet zich al jaren in voor de acceptatie van homoseksuelen, onder andere met de jaarlijkse tv uitzending van de Gaypride. Wij zijn erg geschrokken van het nieuws dat veel homostellen zich niet veilig voelen in hun buurt. Wij willen hen graag helpen en zullen proberen om in dit programma vooroordelen om te zetten in onderling begrip."

'Flikker Zelf Op' wordt in het najaar uitgezonden door De AVRO en geproduceerd door Skyhigh TV.

Reageren