AVRO lanceert 'heterotest'

De hele eerste week van augustus staat Amsterdam in het teken van de Gay Pride, met als hoogtepunt de botenparade door de Amsterdamse grachten, op zaterdag 7 augustus. De AVRO besteedt dit jaar flink aandacht aan het homofeest, en lanceert speciaal voor het onderdeel 'Hoe straight ben jij' heeft de omroep nu een test opgezet.

Nederland wekt de indruk een tolerant land te zijn, maar is dat ook echt zo?

In de test wordt gepeild hoe ‘straight’ (hetero) men is: hoe is het gesteld met de Nederlanders als het gaat om de acceptatie en tolerantie van homoseksualiteit? En hoe eerlijk zijn we daar dan over? Na vijftien prikkelende vragen volgt de uitslag.

Straight.avro.nl
De test is vanaf dinsdag te vinden op straight.avro.nl en is ontwikkeld in samenwerking met COC Nederland. De totale uitkomsten zullen na het weekend samen met het COC gepubliceerd worden.

Gay op tv
In het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 augustus zijn verschillende programma’s op Nederland 3 roze getint onder de noemer '3 Uit De Kast'.

De AVRO vaart in dit weekend, net als voorgaande jaren, mee tijdens de traditionele botenparade van de Gay Pride en zal het evenement ook op televisie verslaan met een registratie van de Canal Parade. AVRO- presentatoren Cornald Maas en Abdellah Dami zullen vanaf de kade en op de boot de mooiste momenten vastleggen.

Op vrijdag 6 augustus om 23.40 uur brengt de AVRO de prachtige speelfilm Beautiful Thing. Een teder liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Zuid-Londen.

Meer over:

Reageren