AVRO strikt Reinout Oerlemans als presentator

24 februari 2012 09:20 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Reinout Oerlemans gaat de komende twee jaar aan de slag als presentator bij de AVRO. De tv-producent en regisseur breidt zijn cv uit met grote amusementshows als Strictly Come Dancing en het Gouden Televizier-Ring Gala.

De dansshow Strictly Come Dancing wordt geproduceerd door zijn eigen bedrijf Eyeworks.

Juiste moment
Reinout Oerlemans kijkt ernaar uit om weer te presenteren. "Het belletje kwam op het juiste moment. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan bij de AVRO, het is een club waar ik mij thuis voel. Bovendien is het fantastisch om een wereldwijd succes als Strictly Come Dancing zowel te presenteren als te produceren."

Een brug slaan
Peter Lubbers, directeur Media bij de AVRO, laat weten erg blij te zijn met de komst van Reinout. "Hij is een presentator in de buitencategorie en past goed bij de ambities van de AVRO. Met name op het gebied van cultureel amusement waar we groots op inzetten. Als presentator kan hij daarnaast een brug slaan als het gaat om de fusieplannen met de TROS."

Duizendpoot
Voordat hij als tv-producent en regisseur aan de slag ging, werkte Reinout ook al enige tijd als presentator. Nadat hij Arnie en zijn acteercarrière de rug toekeerde, presenteerde hij programma's als Pulse, Idols en De Tien.

Strictly Come Dancing is vanaf augustus bij de AVRO te zien. Het Televizier-Ring Gala vindt in oktober plaats.

Meer over