AVRO verslaat Gay Pride

Vorige week bracht het Sociaal en Cultureel Planbureau een alarmerend onderzoek naar buiten. Het gaat in Nederland nog steeds niet goed met de acceptatie van homo's, en de zelfmoordcijfers onder homoseksuele jongeren zijn dramatisch hoog.

De AVRO wil daarom graag samenwerken met COC Nederland, de belangenorganisatie voor homo's en lesbiennes. De omroep vaart niet alleen mee met de Canal Parade in Amsterdam, maar gaat ook voor het eerst uitgebreid verslag doen van het hele evenement.

Ruimdenkend
Willemijn Maas, algemeen directeur van de AVRO: "We zijn geschokt door de cijfers van het onderzoek. De AVRO staat voor vrijheid en ruimdenkendheid in de samenleving. We werken daarom graag samen met COC Nederland om ons in te spannen voor een grotere acceptatie van homoseksualiteit in de maatschappij."

Ook COC-voorzitter Vera Bergkamp is blij met de samenwerking. "Met groot enthousiasme zetten we ons de komende tijd met de AVRO in voor een open en tolerante samenleving waarin iedereen gewoon zichzelf kan zijn", laat zij weten.

Hoe straight ben jij?
In het weekend van 6 tot en met 8 augustus zullen verschillende programma's op Nederland 3 roze getint zijn. Net als vorige jaren vaart de AVRO mee op de Canal Parade, en nu gaat de omroep dus ook verslag doen van het evenement.

Presentatoren zullen vanaf de kade en de boot de mooiste momenten vastleggen. Daarnaast wordt samen met COC Nederland de nationale 'hoe straight ben jij?'-test gemaakt. Een week voor de Gay Pride staat de test online.

Vrijdag 6 augustus zendt de AVRO de speelfilm Beautiful Thing uit, een liefdesverhaal over twee opgroeiende mannen in Londen.

Reageren