AVRO zegt sorry tegen Ali B

De AVRO heeft namens Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen haar excuses aangeboden aan rapper Ali B. In het tv-programma omschreef het slachtoffer van een overval in een bloemenwinkel de dader als iemand met een 'Ali B-accent'.

De uitspraak leidde tot veel ophef op Twitter. Volgens de site Shownu wilde de AVRO in een reactie benadrukken dat de uitspraak gedaan is door de overvallen vrouw en niet door presentatrice Anniko van Santen.

"We hebben het er bewust niet uitgeknipt. We vonden dit wel een creatieve manier om een daderprofiel te schetsen."

Papadag

Ali Bouali, die lekker van zijn papadag aan het genieten was, reageerde vrij laconiek op de ophef, maar alleen via zijn Twitter-account. In eerste instantie twitterde hij dat Opsporing Verzocht wat hem betreft deze trend erin mocht houden en grapte onder meer: "Ik zie ineens het beeld voor me van de overvaller met het André van Duin-accent.. 'Hier die bloemkolen'!"

Een serieuzer bericht volgde een paar uur later: "Als blijkt dat je daders van dit soort zaken sneller arresteert door mijn naam te gebruiken, vooral doorgaan, offer ik me graag voor op."

Belletje

Later kwam Ali nog kort terug op het voorval en liet weten dat Anniko van Santen hem had gebeld. "Net belletje gehad van Anniko, ze heeft excuses aangeboden namens #avro.....heel erg lief. Bedankt."

Reageren