Azerbeidz-Jan Smit zegt: Tooi op!

26 april 2012 16:53 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Eurovisie Songfestival-commentator Jan Smit weet het zeker: Joan Franka moet op 24 mei mét tooi Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Azerbeidzjan. En Jan heeft meer goed nieuws.

En paar maanden geleden zei je dat ze in Azerbeidzjan nog niet erg opschoten met de voorbereidingen Kunnen we al rustig slapen?
„Ik hoor van mijn medecommentator Daniël Dekker dat ze inmiddels op schema liggen. Dat gaat altijd zo in dat soort landen. Op het eind zetten ze alles op alles en dan komt het toch nog goed.”

Moet je nog flink aan de slag ter voorbereiding op je commentatorschap?
„Daniël zit twee weken in Azerbeidzjan, ik heb maar een week de tijd. We zijn daar aanwezig bij de repetities, de persconferenties en spreken alle deelnemers. In totaal hoor ik alle nummers wel zo'n twintig keer. Dat is vaak, maar wel nodig om een goed oordeel te vellen.”

Heb je nog steeds vertrouwen in Joan?
„Ja, Joan is een sterke meid met een krachtige stem; heel zuiver en constant. Ze heeft een internationaal uiterlijk. Al met al geef ik ons een goede kans. Dat zeg ik trouwens elk jaar. Ik ga altijd uit van het beste.”

Het finale oordeel: indianentooi op of af?
„Op!”

De halve finale van het Eurovisie Songfestival met Nederland is te zien op donderdag 24 mei om 21.00 uur op Ned. 1

Lees ook:
Joan Franka gaat naar het Songfestival

Meer over