B-Brave eerste afvaller in finale X Factor

5 juli 2013 21:37 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jongensgroep B-Brave moest tijdens de finale van X Factor als eerste het veld ruimen. Daarmee is Angela Groothuizen sowieso gegarandeerd van de overwinning. Gordon nam het nieuws sportief op.

Presentator Martijn Krabbé opende direct aan de start van de finale de lijnen zodat op de drie acts gestemd kon worden. 

B-Brave doet 'N Sync

Gordon stuurde zijn laatste troef B-Brave het podium op met Bye Bye van de 90s boyband 'N Sync. Helaas viel het optreden ondanks de drukke dansers qua zang ietwat tegen. Haris wist met een swingende act te overtuigen, maar Angela Groothuizen's tweede act Adriaan maakte tijdens een cover van Mijn Houten Hart van de Poema's enkele pijnlijke uitglijders.

B-Brave krijgt de minste stemmen

Na de eerste drie optredens sloten de lijnen en bleek B-Brave tijdens de eerste tussenstand al onderaan te staan. Die uitslag bleek na de reclame niet veranderd. Martijn maakte bekend dat Adriaan, ondanks zijn valse noten, 37.3 procent van de stemmen kreeg en sowieso door was. Haris harkte 31.4 procent bij een, waardoor B-Brave het veld moest ruimen.

Gordon vindt het niks

Terwijl de zaal vol gillende meisjes het nieuws verwerkte en menigeen een traantje moest wegpinken, was Gordon boven het gejoel en de muziek te horen: "Ongelooflijk, onvoorstelbaar, wat een deceptie, echt... wat ontzettend kut zeg dit, ja het is niet anders. Maar het is ze gegund, he?"

Gordon eet zijn schoen op

Daarmee wint Angela Groothuizen sowieso X Factor, of 'Los Angela: The Voices' zoals Martijn grappend opmerkte. Gordon wist zich ondanks het verlies snel te herpakken en steunde Haris volledig: "Als jij vanavond niet X Factor wint, vreet ik m'n schoen op en stop ik met jureren in Nederland. En voegde daarbij de daad bij het woord door zijn tanden in z'n tijgerprintsandaal te zetten.

 

Meer over