Baby Te Koop bij BNN

Het lijkt tegenwoordig zo gemakkelijk. Even op het internet shoppen voor een beetje levendig zaad, een paar eicellen invriezen en een geschikte draagmoeder huren. Een baby maken is vandaag de dag net zo gemakkelijk als het in elkaar schroeven van een Zweedse kledingkast. Of ligt de waarheid toch net even anders? 

In de documentaire Baby Te Koop volgt Sophie Hilbrand een echtpaar, een jong homostel en een alleenstaande vrouw die op een ongebruikelijke manier een kind proberen te krijgen.

Indiase autoriteiten
Om een baby te maken is seks al lang niet meer nodig. In de documentaire Baby Te Koop worden Myleen en Jan gevolgd. Ze kunnen geen kinderen krijgen, omdat Myleen kanker heeft gehad. Na een grondige speurtocht op het web reizen de twee naar een draagmoeder in India.

Het vervullen van hun kinderwens gaat alleen niet zonder slag of stoot. Ze krijgen te maken met een dokter die ze chanteert, ontvangen weinig steun van de Indiase autoriteiten en het verkrijgen van een paspoort om hun eigen kindje mee te nemen naar huis verloopt ook niet geheel vlekkeloos.

Kinderwensen
Verder volgt de documentaire Arijan en Rob. Een jong homostel dat hun aanstaande huwelijk graag zou bezegelen met een kind. Ze hebben een draagmoeder gevonden, maar moeten vanwege de Nederlandse wetgeving uitwijken naar Spanje.

Ingrid is een single dertiger die haar kinderwens wil uitstellen omdat ze geen vaste relatie heeft. Ze laat haar eicellen in België invriezen om haar kans op een kind in de toekomst te vergroten.

Baby Te Koop is op donderdag 10 maart van 21.00 tot 21.45 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

Reageren