Backstage bij Irene Moors

Een orkaan raast over Nederland en Irene Moors wordt als pin up gefotografeerd voor de cover van het kerstnummer van Televizier. Het klinkt allebei even onwaarschijnlijk en toch is het allebei een beetje waar. Het waait in ieder geval heel hard.

Als ik binnenkom in de studio van sterrenfotograaf Nick van Ormondt in Halfweg is Irene al naar de kapper geweest en zit ze me met een kopje koffie en speldjes (die later voor het gewenste pin-up effect moeten zorgen) in het haar op te wachten. Irene blijkt de vriendelijkheid zelve. En grappig bovendien.

De diva uithangen
Wanneer ik beken dat ik weinig trek heb om nog naar Hilversum te rijden, stelt zij voor om dat vooral niet te doen en haar de schuld te geven. "Zeg maar dat het interview heel lang duurde omdat ik veel te laat was en de diva uithing." Die optie kies ik uiteindelijk niet. Ik besluit voor de eerste keer in mijn leven eens te blijven kijken hoe het er bij een fotoshoot aan toe gaat.

Rode lippen en smokey eyes

Als eerste komt de styliste de fotostudio binnen. Ze heeft twee gehuurde rode kerstjurkjes afgezet met wit bont en massa’s sieraden, geleend van Mango bij zich. Daarna is het tijd voor de visagiste die Irene in een uurtje omtovert tot een kerstcovergirl met rode lippen en smokey eyes. Kerstjurk aan en dan volgt de lunch.

Kaas en filet americain
En zo eet de Life & cooking-presentatrice haar boterham met kaas en filet americain met een geheel ander uiterlijk dan we van haar gewend zijn.

Weihnachen in Harlem

Johanna, de chef vormgeving van Televizier heeft nog wat accessoires op de kop getikt bij een tweedehandswinkel om de foto nog wat op te leuken. Er staat een krukje, een poef en een antieke platenspeler met singletjes (waaronder de topper Weihnachten in Harlem).

Natuurtalent
In de studio vraagt Irene zich ondertussen af wat voor pose een kerst-pin up in hemelsnaam moet aannemen. Al snel blijkt ze warempel een natuurtalent. Staand, zittend, liggend, het maakt niks uit. Een pruilmondje, grote ogen en klaar. Niks geen geschreeuw van de fotograaf en de stylist zoals bij America's next topmodel. Fotograaf Nick van Ormondt heeft een makkie aan Irene. In een paar uurtjes is de cover van het kerstnummer van Televizier een feit. En mooi dat-ie is!

Fotogalerij
Benieuwd naar een paar extra foto's van Irene met het team? Log dan in (of maak een profiel aan) zodat je de gallery kunt zien!

Reageren