Badr Hari uit de cel en in de ring

15 maart 2013 14:10 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond staat Badr Hari voor de eerste keer weer in de kickboksring na maanden van detentie. Het zwaargewicht is uit vorm en heeft maar 6 weken kunnen trainen.

Badr is een van de drie Nederlandse vechtsporters die meedoen aan de finale van de K-1 World Grand Prix. Ismael Londt en Hesdy Gerges betreden in Zagreb ook de ring. De eerste tegenstander die Badr treft is de Wit-Rus Zabit Samedov, volgens kenners gaat de Nederlander dit met gemak winnen.

Mishandeling tijdens Sensation White

Badr Hari zat maandenlang in de gevangenis, hij zou afgelopen zomer tijdens Sensation White, zakenman Koen Everink in elkaar hebben geslagen. En het Openbaar Ministerie denkt dat dit niet de enige mishandeling is die Hari op zijn geweten heeft. Het proces in de rechtbank moet nog komen, maar Badr wil het proces liever vandaag dan morgen. ”Ik wil dat het achter de rug is, het achter me laten.''

Cursus Kroatisch

Tijdens zijn voorarrest kon de kickbokser niet trainen. Een cursus Kroatisch is de enige voorbereiding die hij in de bajes heeft gehad. Badr is naar eigen zeggen behoorlijk afgevallen en woog een ‘luttele’ 82 kilo. Na 6 weken hevig trainen en met goede voeding is Badr Hari weer aangekomen, nu weegt hij 111 kilo. Toch is de bokser positief over zijn deelname; ''ik ben goed genoeg in vorm voor dit toernooi''.

Interview met Badr Hari

Eerder deze week liet de lover van Estelle Cruijff nog weten, waarom hij vanavond in de ring gaat staan. "Ik leef echt mee met de slachtoffers en met wat ze hebben meegemaakt. Maar uiteindelijk willen we allemaal verder. Ik, en zij ook. Ik moet ook weer gewoon aan het werk. Ik kan ook wel een uitkering aanvragen, maar zo werkt het gewoon niet”.

Estelle Cruijff heeft geen medelijden

Estelle Cruijff zou geen medelijden met hem hebben gehad. “Estelle heeft me genoeg afgestraft voor wat ik fout heb gedaan. Ze heeft het ook nooit goedgekeurd”. Op de vraag hoe ze hem dan zou hebben afgestraft antwoordde hij lachend: “Ik heb een tijdje op de grond gelegen, laat ik het zo zeggen”.

Vanavond op RTL 7

Vanavond wordt de vechtpartij live op RTL 7 uitgezonden. De presentatie neemt Marcel Maijer voor zijn rekening. Hij wordt bijgestaan door K-1-legende Ernesto Hoost en scheidsrechter Joop Ubeda.

Meer over