Banden TV Kantine beschadigd

20 Maart 2009 10:06 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het is 'your worst nightmare' van iedere programmamaker: je werkt hard aan een nieuw persiflageprogramma zoals De TV Kantine en alles loopt op rolletjes, tot je erachter komt dat bepaalde opnames niet (of slecht) op band staan.

Voeg daaraan toe dat acteurs hiervoor helemaal in de schmink waren gezet en je hebt het over een regelrechte ramp. Het lijkt erop dat dit bij een aantal opnames van De TV Kantine van Carlo Boszhard en Irene Moors is gebeurd.

Onbruikbaar
Dat vertelde Irene vrijdagochtend aan de telefoon bij Evers staat op op Radio538. "We werken bij De TV Kantine altijd met twee camera's. Toen Carlo en ik samen de banden gingen bekijken, kwamen we erachter dat er bij eentje allemaal strepen door het beeld lopen. De tape is zodanig beschadigd dat hij onbruikbaar is geworden."

Rotgevoel
Dit is natuurlijk een enorme klap voor Carlo en Irene, vooral omdat half Nederland (bekend en onbekend) reikhalzend uitkijkt naar dit programma. "We zitten vast aan een strak opnameschema, onder andere omdat we ook met gastrolspelers werken. De eerste afleveringen zijn gelukkig al klaar, maar op deze banden stond veel materiaal voor de afleveringen die daarna zouden komen. Het is een ramp. Dit geeft echt zo'n rotgevoel in je buik."

Reparatie
Gelukkig is nog niet alles verloren. "De banden liggen nu bij een technisch bedrijf in de hoop dat die ze kunnen maken. Zowel Carlo en ik als het hele team proberen er niet aan te denken wat het betekent als de tapes niet gerepareerd kunnen worden."

- Aflevering 1 van De TV Kantine is vanavond te zien om 22.00 uur bij RTL 4.
- Praat ook mee op het TV Kantine-forum!

Meer over