Bas Muijs presenteert nieuw RTL 7 programma Mediazine

De digitale revolutie gaat zo snel, dat de ontwikkelingen nauwelijks meer bij te houden zijn. Het door Bas Muijs en Susanne Dijksterhuis gepresenteerde Mediazine, dat op zondag 21 november bij RTL 7 van start gaat, onderzoekt en biedt hulp op digitaal gebied.

Op eenvoudige wijze geeft het programma uitleg over allerlei nieuwe technologische mogelijkheden, zoals internet op je tv, de nieuwste smartphones, 3D televisie, digitale fotografie, slimme computers, games en de hipste gadgets.

Digitale innovaties
Mediazine brengt nieuwe producten in beeld en laat deskundigen hun mening geven over al deze nieuwe ontwikkelingen. De mogelijkheden van alle nieuwe technologie, maar ook de digitale problemen waar ze dagelijks toe
kunnen leiden zoals beveiliging van
internet en privacy, komen in Mediazine aan bod.

Onderdelen
Wekelijks mogen kinderen de nieuwste games uitproberen en vervolgens hun oprechte mening hierover geven voor de camera. In het onderdeel Nederland Snoervrij gaat het team van Mediazine elke week op bezoek bij een kijker om alle overbodige kabels en snoeren te verwijderen en alles in huis draadloos te maken.

In de eerste afleveringen onderzoeken Bas en Suzanne onder andere hoe 3D televisie werkt en vergelijken ze eReaders met de iPad.

Reageren