Bastiaan: 'Dit wordt het beste seizoen ooit'

Mooie meiden, spannende fotoshoots en natuurlijk weer véél drama: dat zijn de ingrediënten voor Benelux next top model. Wij spraken überstylist en jurylid Bastiaan van Schaik op de najaarspresentatie van RTL. Zit de nieuwe Doutzen Kroes erbij?

Benelux next top model - oftewel BNTM - gaat dit jaar voor het eerst over de grens. Na vier seizoenen met alleen Hollandse schoonheden mochten deze keer ook dames met een Vlaamse achtergrond zich inschrijven.

Jetlag
Deze mengelmoes van Nederlandse en Belgische modellen bevalt Bastiaan van Schaik prima! Wij spraken de stylist op de najaarspresentatie van RTL - hij was net terug van opnames in het buitenland en nog een beetje brak - en vroegen hem wat we kunnen verwachten van het nieuwe seizoen.

Vertel eens Bastiaan, hoe is het met je jetlag?

"Nou, ik ben al vier dagen terug, maar heb er nog steeds last van. Ik kan daar hééél slecht tegen."

Dat is balen! Kun je ons al wel iets vertellen over de locaties van komend seizoen?

"Dat mag ik natuurlijk nog niet verklappen, maar het is absoluut een heel mooie exotische locatie. Het ziet er prachtig uit en er vinden ook heel veel mode-evenementen plaats. Maar helaas... Dat is alles wat ik je kan vertellen."

Aan dit seizoen doen ook Vlaamse modellen mee. Was dat wennen?

"Ik moet je eerlijk zeggen: ik was wat sceptisch, maar het is zo leuk geworden! Ik heb me echt bescheurd om het taalgebruik van de Belgische juryleden. Maar het is uiteindelijk wel een verrijking. Niet dat HNTM niet leuk was; maar voor een keertje is dit best tof."

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/108860/789ed82f6af57f4683339e3ca6a04310/poptv_overdeserie

Zijn er nog verschillen tussen de Vlaamse en Nederlandse meiden?

"Die Belgen kijken anders naar mode en zijn veel beleefder. Je ziet die kandidaten naar verloop van tijd wel harder en gemener worden om maar bij die finale te komen; dat vond ik erg leuk om te zien. Ze zijn trouwens net zo getalenteerd als de Nederlandse meiden. Eén ding is zeker: dit seizoen ga je niet raden wie er straks in de finale staan!"

Dit is al het vijfde seizoen. Raakt het talent niet een beetje op?

"Er is zeker nog genoeg talent en met België erbij helemaal. De eerstvolgende reeks die we gaan opnemen staat alweer gepland voor februari. Persoonlijk denk ik dat dit echt een topserie wordt; het beste seizoen sinds Kim Veenstra won."

Na BNTM is het eindelijk tijd voor het elfde seizoen van ANTM, dat zich voor een deel in Amsterdam zal afspelen. Jij was aanwezig bij de finale. Hoe was dat?

"Heel anders. Als wij met BNTM naar het buitenland gaan, doen we dat met veertig man. Zij kwamen met 150 man naar Amsterdam en dat zag je er ook wel aan af. Het was een geweldige show, maar eerlijk gezegd vond ik Tyra (Banks, red.) in het echt helemaal niet zo aardig..."

Reageren