Bastiaan Ragas wordt Willem-Alexander

Bastiaan Ragas gaat prins Willem-Alexander vertolken in Beatrix, Oranje Onder Vuur. De opnames gaan volgende week van start en het is de bedoeling dat de VPRO-serie begin volgend jaar wordt uitgezonden op televisie.

De 39-jarige acteur ziet het helemaal zitten om in de huid van de kroonprins te kruipen. "Er zijn een paar van dat soort rollen per jaar, dat je denkt: die zou ik graag willen. Waanzinnig mooi", vertelt hij woensdag in De Telegraaf.

"Ik speel vooral wat ik denk dat hij voelt. Het wordt geen nadoe-wedstrijd."

Roef

De rol van Willem-Alexander is voor Bastiaan extra bijzonder, omdat zijn overleden broer Roef ooit ook de kroonprins speelde, in de televisieserie De Kroon in 2004. "Deze prachtige rol heeft voor mij persoonlijk een bijzondere meerwaarde."

Crises

In Beatrix, Oranje Onder Vuur wordt het leven van de Nederlandse royals weergegeven, vanaf de periode dat Beatrix in Leiden studeerde tot het heden. Het verhaal gaat in op verscheidene crises die in het vorstenhuis hebben gespeeld.

Het scenario is van de hand van Tomas Ross. In de serie zijn ook belangrijke rollen voor Willeke van Ammelrooy en Mara van Vlijmen (Beatrix) en Katja Herbers (Máxima).

Reageren