Bastiaan weet het beter

Mooie meiden, spannende fotoshoots en natuurlijk volop drama: dat zijn de ingrediënten voor Benelux' next topmodel. Een gesprek met stylist en jurylid Bastiaan van Schaik. Zit de nieuwe Doutzen Kroes tussen de Vlaamse en Hollandse meiden?

Zijn er verschillen tussen de Vlaamse en Nederlandse dames?

"Die Belgen kijken anders naar mode en zijn beleefder. Je ziet ze na verloop van tijd wel harder en gemener worden om in de finale te komen; dat vond ik erg leuk om te zien."

"Ze zijn trouwens net zo getalenteerd als de Nederlandse meiden. Eén ding is zeker: dit seizoen ga je niet raden wie er
straks in de finale staan!"

Dit is al het vijfde seizoen. Raakt het talent niet op?

"Er is zeker nog genoeg talent en met België erbij helemaal. De eerstvolgende reeks die we gaan opnemen, staat alweer gepland voor februari. Dit wordt een topserie; het beste seizoen sinds Kim Feenstra won."

Na Benelux' next top model is het binnenkort ook weer tijd voor het elfde seizoen van America's next top model, dat zich voor een deel in Amsterdam zal afspelen. Jij was aanwezig bij de finale. Hoe was dat?

"Heel anders. Als wij met BNTM naar het buitenland gaan, doen we dat met veertig man. Zij kwamen met 150 mensen naar Amsterdam! Het was een geweldige show, maar eerlijk gezegd vond ik Tyra (Banks, de presentatrice, red.) in het echt helemaal niet zo aardig..."

Reageren