Beau: 'Bij RTL draait het om geld'

Beau van Erven Dorens is blij dat hij dat hij aan het einde van het seizoen weg kan bij RTL. Volgens de presentator van onder Deal or no deal en Dancing with the stars, die naar SBS vertrekt, is er bij de directie van RTL totaal "geen liefde van bovenaf".

Dat verklaarde Beau dinsdagochtend in een interview met Edwin Evers in Evers staat op op Radio 538. De keuze om over te stappen naar SBS, waar hij vanaf november te zien zal zijn, was volgens de Dancing with the stars-presentator snel gemaakt. "Ik had Erland Galjaard, nota bene mijn baas, maar zeven keer gesproken in twee jaar. Zes keer!"

Waardeloos
Het verhaal dat Beau en RTL er vooral financieel niet uitkwamen, blijkt te kloppen. "Ik had nog een contract voor twee maanden toen ik in gesprek moest met één of andere accountant. Daar kwam uit dat ik waardeloos achteruit ging. Tja, ik heb ook vier kinderen thuis zitten! Wat moet je dan?"

Geen liefde
Toch was geld niet de belangrijkste reden om RTL te verlaten. "Ten eerste waren er geen leuke programma's meer voor mij. Het tweede: er was totaal geen liefde en interesse van bovenaf. Pas daarna kwam het financiële aspect. Ik moest gewoon heel veel inleveren. Bij RTL draat alles om geld."

Bruisend SBS
Toen was daar het telefoontje van RTL's grote concurrent SBS. "Ik werd daar zo leuk ontvangen en het bruisde van de ideeën", vertelde de presentator. "Ik dacht: 'Oh, dus zo kan het ook'. Ik wilde graag een nieuwe stap zetten en dat kon bij SBS. Ik weet dat er heel veel commotie over was en eerlijk gezegd had ik mezelf ook nooit bij die zender gezien. Maar weet je, het voelt goed."

Beau en Geer
Wat voor bruisende programma's de presentator bij zijn nieuwe werkgever gaat maken, blijft nog even afwachten. "Het enige wat ik kan verklappen, is dat ik samen met Gerard Joling een programma ga doen", legt Beau uit. "Zeg maar 'de volkszanger samen met de volkskakker'; als je dat samenbrengt, is het lachen geblazen."

Meer over:

Reageren