Beau is een hollandse beer

Sinds een paar weken is Beau van Erven Dorens samen met Lieke van Lexmond de nieuwe presentator van Dancing with the stars, al houden de danscapaciteiten van de presentator niet over.

Waarom wilde je dit programma presenteren?

"Omdat ik na twee heel zware seizoenen van Het zesde zintuig toe was aan iets luchtigs. Wanneer je twee dagen optrekt met nabestaanden van een misdrijf die nog met een enorme wrok en ongelooflijk veel pijn zitten, is dat zwaar. Ik kan dat niet goed van me afzetten. Daarom is het fijn om zoiets als dit te doen. Ook omdat het live is. En omdat het over dansen gaat."

Je lijkt ons niet echt het type dat zelf op de dansvloer losgaat.

"Ik ben dol op dansen. Al heb ik van stijldansen nooit een moer begrepen. Ik dans wel passievol, maar ik blijf een Hollandse beer. Nu ga ik wel paar danslessen nemen, want ik wil weten wat het verschil is tussen een salsa en een wals."

Ga je zelf nog dansen in de shows?

"Ik denk dat we dat tot een minimum moeten beperken. Ik ga er
vooral voor zorgen dat het een gezellige bende wordt."

Ben je zelf wel eens gevraagd voor Dancing with the stars?

"Het past nooit in mijn schema. Je moet zo ontzettend hard oefenen. Lieke vertelde dat sommige mensen vier of vijf uur op een dag oefenen. Kansloos. Dat kan gewoon niet. Anders had ik het wel willen proberen. Ik vind het leuk om dingen te leren. Dan kun je voor de rest van je leven een tango dansen."

"Maar ik hoop sowieso wat op te steken van het programma. Dan kan ik straks m'n vrouw links en rechts over die dansvloer mijten."

Reageren