Beau is niet uit het veld te slaan

CQC mag dan stopgezet zijn bij Veronica vanwege tegenvallende kijkcijfers, toch blijft presentator Beau van Erven Dorens in zichzelf geloven. Afgelopen maandag was hij te gast bij De wereld draait door en deed zijn verhaal.

Beau is er de afgelopen jaren niet zonder kleerscheuren vanaf gekomen. "Ik heb ook nog twee talkshows gehad: Beau en Beau rivage. Ik heb een serie gehad 'Man en paard', die ik zelf heb geschreven. Dat heeft ook allemaal niet echt gewerkt. Ik ben een rasopportunist, ik struikel maar verder. Maar dit deed me echt veel pijn," biechtte hij op.

Vakman
Beau begrijpt dat zijn CQC is stilgelegd, maar legt zich daar niet bij neer.

"We hebben een tijdje geprobeerd om het boven de 300.000 kijkers te krijgen. Dat is voor De Wereld Draait Door een fooi, voor de herhaling zeg maar. Wij dachten: dat moet gaan lukken. Maar dat hebben we nooit gehaald. Ik ga gewoon verder. Dit is mijn vak. Een advocaat die een rechtszaak verliest, wordt ook geen slager."

Prostituee
"Jij bent nou juist mijn voorbeeld als iemand die van alles gedaan heeft," bekende Beau tegenover presentator Matthijs van Nieuwkerk. "Van Het Parool, naar AT5, naar Nederland 3. Moet je kijken waar je nu staat. Je moet alles afwandelen wil je ergens komen waar je opeens ergens op je plaats valt.

Vroeger dacht ik dat dat een talkshow was, maar dat is niet gelukt. Op dit moment is dat gewoon door gaten springen en De Nieuwe Uri Geller. Ik wil alles doen. Ik ben wat dat betreft gewoon een prostituee."

Gemaakt
Presentatrice Hanneke Groentenman (70) zei tijdens de uitzending het helemaal niet erg te vinden dat CQC is gestopt. Het was volgens haar te 'gemaakt': "Ik heb één keer gekeken, maar ik vond er niets aan. Ik moest er niet om lachen. Ik kan niet precies analyseren waarom niet, maar ik kreeg er een ongemakkelijk gevoel bij. Heel hard werken om leuk te zijn en bij dat hele harde werken word ik niet vrolijk. Ik wil niet zien dat ze hard werken. Ik wil meegenomen worden."

Hanneke weet wel waar Beau's kwaliteiten liggen: "In RTL Boulevard probeerde je niet leuk te zijn, maar je was leuk. Dat proberen is juist zo'n valkuil. Daar was je bijna per ongeluk heel erg leuk. Ik begrijp best dat je dat niet meer wil, maar dat was wel je natural habitat hoor."

Reageren