Beau over zijn Show Me The Money

Beau van Erven Dorens vindt zichzelf een atypische quizmaster, maar feit is dat hij van Deal Or No Deal een waar spektakel maakte. Hij gaat dat kunstje twee weken lang herhalen in Show Me The Money. Aan Televizier vertelt hij in vijf stappen hoe hij dat doet.

1. Voorbereiding

Beau: "Het moet eruit zien alsof ik dit spel al twee jaar doe. In dit geval komt er veel techniek aan te pas. Ook moet ik het geld in de gaten houden. Ik moet in een oogopslag zien hoeveel geld er nog over is en het programma is live, dus het kan niet opnieuw."

2. Improviseren

"Ik moet het proberen luchtig en ontspannen te houden. Het decor ziet eruit als de besturingskamer van een ruimteschip, je hebt met zenuwachtige mensen te maken en met een heleboel knisperend geld. Ik moet de goede dingen zeggen en op tijd mijn mond houden. In Deal Or No Deal praatte ik veel tijd vol, maakte ik mensen onzeker en hoorde ik ze uit. Dat is ook een techniek. Dit spelletje wordt wat strakker en strenger."

3. Interactie

"Ze hebben mij ervoor gevraagd om de kandiaten los krijgen, grapjes te maken. Om dat goed te doen, moet ik weten wat voor types het zijn. Ik wil weten of ik het ze gun of dat het geld voor mijn part in de afgrond mag vallen."

4. Persoonlijkheid

"Ik weet niet of de kijkers me zo leuk vinden. Ik ben Beau en heb een accent. Sommige mensen vinden dat niks, maar daar kan ik toch niks aan veranderen. Of je een groot ego moet hebben om dit te doen? Ja, hoe moet je je in hemelsnaam anders op zo'n podium hijsen en doen wat je als presentator doet? Een enorm ego heb je voor ieder tv-programma nodig."

5. Valkuilen

"Ik moet rustig blijven en vooral niet te hysterisch worden. Ik ben natuurlijk een praatjesmaker en bij Deal Or No Deal wilde ik nog wel eens doorslaan. Omdat ik zo betrokken ben bij de kandidaten, huilde ik met ze mee. Maar het gaat niet om mij, het gaat om die mensen."

Filmpje

Kijk hieronder naar kort fragment uit de Amerikaanse voorganger (The Money Drop) om te zien hoe het programma in zijn werk gaat.

Reageren