Beau van Erven Dorens ziet af

Het was zijn droom om aan te spoelen op een onbewoond eiland, maar de werkelijkheid viel bar tegen. Beau van Erven Dorens over het nieuwe seizoen van ‘De wereld van Beau’.

Het begint vanavond met een duik vanaf een boot in de Zuid-Chinese zee. Met het aanspoelen op een onbewoond eiland gaat voor Beau een lang gekoesterde wens in vervulling. Een mooie droom die al heel snel een nachtmerrie wordt zonder eten en drinken. „Het leek me wel geestig om me helemaal niet voor te bereiden. In een van de beste scènes van de aflevering sta ik al vijf minuten in te hakken op een kokosnoot, terwijl ik me nog steeds afvraag of het wel een kokosnoot was. Ik had geen idee.”

Zijn vrouw Selly trok de stekker uit het experiment. „Ik had een satelliettelefoon bij me voor noodgevallen, en toen ik haar belde, klonk ik zo slecht dat ze heeft ingegrepen.” Onverantwoordelijk Op dat moment was volgens Beau de grens allang overschreden. „Ik ben bang geweest op het eiland. Ik viel bijvoorbeeld een keer flauw. Gelukkig op het goede moment, terwijl ik vuur aan het aanblazen was, maar stel je voor dat ik op dat moment op een rots had gestaan. Geen water meenemen was totaal onverantwoord.”

Elfstedentocht
In De wereld van Beau probeert de presentator dingen uit die spannend of grappig zijn, voor de kijker maar ook zeker voor hemzelf. Zo poogde hij in het eerste seizoen al eens het Kanaal over te zwemmen en waagde hij zich op 31 december aan een oudejaarsconference. Voor de komende weken staan er ook nog de nodige spectaculaire activiteiten op het programma. Hij doet - bijna onvoorbereid - mee aan de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk met de bedoeling 200 kilometer af te leggen.

Ook kreeg hij flink wat klappen tijdens een showworstelwedstrijd. Een van de andere uitdagingen, 25.000 dollar vergokken in een casino in Las Vegas, lijkt daarbij vergeleken een stuk aantrekkelijker, maar ook daar weet Beau een ware uitputtingsslag van te maken door nachtenlang door te gokken.

Beroepskakker
Ondanks alle ontberingen heeft de beroepskakker nog steeds zijn hart verpand aan het programma. „Ik zoek telkens de grenzen op zonder te weten waar het eindigt, maar ik ben nu eenmaal op aarde om wat te maken van mijn leven.”

Reageren