Beau van Erven Update

Het is nog maar amper een week geleden dat bekend werd dat Beau van Erven Dorens RTL gaat verlaten, of het nieuws over zijn vertrek is als een lopend vuurtje door het Nederlandse tv-land geschoten en heeft her en der wat brandjes achtergelaten. Televizier.nl vat het even samen.

Natuurlijk was daar allereerst Erland Galjaard, de programmadirecteur van RTL, die daags na het bekend worden van het vertrek nog even goed uithaalde naar de vertrekkende Beau.

Ondanks dat de programmadirecteur van RTL natuurlijk al langer wist dat Beau overwoog om te vertrekken, zei hij nog even tegen RTL Boulevard dat hij de overstap naar SBS geen vooruitgang vond.

Vrede
In het interview met Erland en Boulevard bleek dat Beau en RTL tot de vrijdag vóór het bekend worden van het vertrek van Beau hadden onderhandeld over het contract van de presentator. Ze kwamen er uiteindelijk niet uit. En daarop kwam de pinnige uitspraak: "Het lijkt me geen vooruitgang, van RTL 4 naar SBS 6."

Wel wenste de programmadirecteur Beau het allerbeste toe. "Hij heeft zijn beweegredenen uitgelegd en daar heb ik vrede mee."

Plagiaat
Die beweegreden is bijna zeker (onder meer) de rel rond het boek Pijn van Beau, dat in RTL Boulevard als zijnde plagiaat onderuit werd geschoffeld - terwijl dat helemaal niet bewezen kon worden.

Voor Beau, zo bleek gaandeweg de week, moet het gevoeld hebben als een messteek in zijn rug, door zijn oud-collega's. En dat moet hem aan het denken gezet hebben.

Vergiffenis
Nu het vertrek van Beau echter definitief out in the open is, blijkt de vertrekkende presentator milder gestemd. Hij vergeeft bijvoorbeeld Albert Verlinde dat hij in RTL Boulevard beweerde dat Beau met Pijn plagiaat pleegde.

Albert is vrijdagavond zelfs te zien in Dancing with the stars, dat Beau (nu nog wel) presenteert. Albert: "Ik werd gevraagd voor de jury van Dancing with the stars. Toen heb ik Beau gesms't of hij nog steeds boos is want anders ga ik daar niet zitten. Een maand geleden sms'te hij terug: 'Nee, je kunt niet boos blijven. Ik zou het hartstikke leuk vinden als je er zit'."

Programmahandel
Daar zit dus een stukje verbroedering, en ondertussen gaat de programmahandel gewoon door. Het is nog niet bekend welke programma's Beau precies gaat maken bij SBS, maar er wordt nu wel al duidelijk welke programma's hij in ieder geval níet meer gaat maken bij RTL.

Zo verhuist Deal or no deal, dat Beau presenteerde, opeens van RTL 5 naar het natuurlijk veel beter bekeken RTL 4. Zonder Beau, want die gaat weg. Bij RTL 4 zal het kofferspelletje nu wekelijks te zien zijn. Opvallend daaraan is dat al bekend was dat het spelletje bij RTL 5 zou verdwijnen. Onbekend is of Beau wist dat het naar RTL 4 zou gaan en daar in de wekelijkse variant groter aangepakt zou gaan worden.

Beauntjer
Los van een presentatieklus, verliest Beau ook een kansje op een acteerklus. Woensdag werd bekend dat Friesland de locatie wordt voor een nieuwe politieserie. Althans, als het promotiebureau van Friesland en RTL 4 een deal kunnen maken. Dat wordt nu bekeken en medewerkers van Endemol zouden al in Friesland zijn gaan locatiespotten.

Op internet wordt gespeculeerd over de invulling van de politieserie. Zo had RTL eerder al plannen voor een komische politieserie met Jeroen van Koningsbrugge en, inderdaad, Beau. De serie zou losjes moeten lijken op Baantjer, en Baantjer's eigen Paul Römer was mee op pad naar Friesland.

De opnamen zouden na de zomer beginnen waarna de serie begin 2010 op tv te zien zou zijn. De grote vraag is natuurlijk of dit de serie was waar Beau in zou spelen, en wie dan nu zijn plaats in gaat nemen.

Tot zover!

Reageren