Beau verlaat RTL om boek-rel (update)

Het vertrek van Beau van Ervens Dorens bij RTL maakt veel tongen los. Vooral op internet wordt gespeculeerd over wat de echte reden van het vertrek is. De rel rond Beau's boek Pijn, waarvoor hij door zijn oud-collega's van RTL Boulevard werd beschuldigd van plagiaat, lijkt een mogelijke reden te zijn.

Toen Pijn verscheen, was het RTL Boulevard dat beweerde dat Beau plagiaat pleegde, omdat het boek wel erg leek op een boek van een Franse schrijver. Beau zou zich daardoor aangevallen gevoeld hebben, en te weinig gesteund door RTL, zo staat te lezen op de site van het AD.

Plagiaatrel
Later liep de hele plagiaatrel met een sisser af, omdat onvoldoende duidelijk was of beide boeken op elkaar leken. Maar het leed was toen al geschied, en Beau had landelijk het nieuws gehaald met het plagiaatverhaal.

Lees hieronder het originele bericht.

Televizier.nl | Log in | Nieuws | Forum | TV | Win | Info | Lid worden ->

---

Beau van Erven Dorens naar SBS 6 (eerder bericht)

Presentator Beau van Erven Dorens verlaat RTL en stapt over naar SBS 6! Hij krijgt er een contract voor twee jaar en zijn eerste programma zal komend najaar te zien zijn bij de zender.


Beau wordt onder meer het gezicht van een eigen reportageprogramma en een amusementsshow. Bovendien zal hij te zien zijn op een van de twee andere zenders van SBS Broadcasting (Net 5 of Veronica). De zendergroep maakte dat maandagochtend bekend.

Nieuwe uitdaging
"Voor sommigen komt het misschien onverwacht, maar voor mij komt dit avontuur precies op het goede moment. Ik viel - vaak letterlijk - in herhaling en was aan een nieuwe uitdaging toe", aldus de 38-jarige presentator van Dancing with the stars.

Kansen
Beau: "SBS biedt mij vele kansen om te laten zien wat ik allemaal in huis heb. De programma's die ik ga doen zijn zeer veelzijdig en ik kan niet wachten om aan de slag te gaan."

Alle markten
Algemeen directeur van SBS Eric van Stade is blij met de komst van het nieuwe tv-gezicht: "Beau behoort tot de top van presenterend Nederland. Hij is bevlogen, gepassioneerd en past dan ook perfect bij de SBS-cultuur. Beau is van alle markten thuis en dat zal hij vanaf komend najaar bij ons laten zien."

Bezuinigingen
Of Beaus vertrek iets te maken heeft met mogelijke bezuinigingen bij RTL, is nog niet helemaal duidelijk. Wat voor plannen SBS precies met Beau heeft, zal bekend worden gemaakt op de najaarspresentatie van het nieuwe tv-seizoen, op 9 juli.

Reageren