Beau wint internationale Emmy

Beau van Erven Dorens kan zijn geluk niet op: The phone, een programma van zijn productiebedrijf Park Lane TV, heeft maandag in New York een internationale Emmy gewonnen. De Emmy's zijn de belangrijkste Amerikaanse tv-prijzen.

Het programmaformat won de prijs in de categorie 'Non-scripted entertainment'.

Medebedenker Beau liet dinsdag aan het NOS Nieuws weten erg blij te zijn met de prijs: "Dit is de Oscar voor de televisie en de hele wereld ziet nu dat wij die hebben gewonnen."

Mobiele telefoon
In The phone wordt op twee willekeurige plaatsen een mobiele telefoon achtergelaten. De vinders van deze telefoons krijgen opdrachten en aanwijzingen van een mysterieuze man en maken daarmee kans op een geldbedrag.

Kijkcijfers
Het voormalig AVRO-programma haalde, ondanks het originele concept, in Nederland geen hoge kijkcijfers. In het buitenland heeft het format meer succes, want The phone heeft nu de tweede belangrijke internationale prijs in de wacht gesleept: vorig jaar won het programma nog een Gouden Roos.

"Internationaal gezien doen we het heel aardig, maar in Nederland scoort het nog matig", aldus Beau. "We zijn nu wel in onderhandeling met RTL 5 om het weer uit te gaan zenden."

Donorshow
The phone is niet het eerste Nederlandse programma dat een Emmy Award wint: eerder vielen De donorshow van BNN en de uitzending van Peter R. de Vries over Joran van der Sloot al in de prijzen.

Reageren