Beauty and the Beat geflopt

14 februari 2013 16:49 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

BNN geeft toe dat het programma waarin gezocht wordt naar vrouwelijke dj mislukt is. De kijkcijfers van Beauty and the Beat zijn dusdanig slecht dat het programma wordt ingekort en naar de late avond verhuist.

De omroep windt er zelf ook geen doekjes om. “BNN houdt van vernieuwen en dan ga je af en toe op je bek. Beauty and the Beat is niet goed genoeg voor primetime-programma. Dat zien we zelf en dat hebben kijker ons ook duidelijk gemaakt”, aldus Maarten van Dijk, tv-directeur BNN.

Negatieve reacties

In het programma gaat Valerio Zeno op zoek naar nieuw vrouwelijke dj-talent, maar dat zou de serie niet echt uitstralen. De recensies waren negatief en het programma zou volgens ex-deelneemster Andrea Bliss zelfs nep zijn. Ook de kijkcijfers vielen erg tegen, de eerste aflevering wist nog 384.000 kijkers te trekken, maar bij aflevering 2 waren daar nog 251.000 mensen van over. Een daling van 35%.

Show must go on

BNN zegt dat het de belofte om een talentvolle vrouwelijke dj te lanceren, gewoon nakomt en maakt het programma tot het bittere eind af. De resterende 3 ingekorte afleveringen zijn op maandagavond om 23.30 te zien op Nederland 3.

Meer over