Beauty and the Beat verliest bijna helft van kijkers

12 februari 2013 11:44 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het nieuwe programma van Valerio Zeno, Beauty and the Beat, ligt onder vuur. Tegenvallende kijkcijfers en veel kritiek maakt het er niet beter op.

Het slecht scorende programma Beauty and the Beat veroorzaakte een kijkcijferdip op de maandagavond. Vorige week keken er nog 384.000 mensen hoe Valerio het nieuwe vrouwelijke toptalent zoekt, deze week bleef daar nog maar 65% van over (251.000 kijkers). Het programma De Wereld Draait Door stond voor Beauty and the Beat geprogrammeerd en trok nog 1,3 miljoen bekijks. Proefkonijnen, dat zich na Beauty and the Beat afspeelde, kon rekenen op 460.000 kijkers.

Beauty and the Beat krijgt veel kritiek

In het programma gaat Valerio op zoek naar het nieuwe vrouwelijke supertalent, maar dat zou de serie niet echt uitstralen. “Eigenlijk is Valerio op zoek naar een lekker wijf achter een dj-set. Als ze tot vier kan tellen en twee tracks aan elkaar kan mixen, is dat mooi meegenomen”, aldus tv-recensent Marcel Peereboom Voller. Er is zelfs een relletje geweest: Ex-deelnemer Andrea Bliss beweerde dat alles nep was.

Meer over