Becki is eigenlijk meer een Betty

Mooi, slank, arrogant, met torenhoge stiletto's aan de poezelige voetjes en alle 'nobody's' afsnauwend: receptioniste Amanda Tanen in Ugly Betty is het vileine modepoppetje dat je ook tegenkomt in de speelfilm The Devil Wears Prada.

Haar vertolkster Becki Newton vindt het prachtig. Sterker nog, ze leeft zich altijd helemaal uit in de serie. "Ik vind het heerlijk om Amanda te spelen, omdat we zo van elkaar verschillen. Ik lijk zelf meer op Betty dan op Amanda en heb haar personage gebaseerd op de meiden die mij vroeger onzeker maakte."

Wraak
Kunnen wij hieruit opmaken dat Becki’s wraak in dit geval heel zoet is? "Welnee", lacht de actrice. "Maar ik denk wel eens: het enige dat nog grappiger is dan een bitch, is iemand die een bitch probeert te zijn en de plank finaal misslaat."

Oppervlakkig
Hoewel Amanda in het begin nogal oppervlakkig leek, blijkt er nu toch meer achter dat knappe gezichtje schuil te gaan. Becki: "Ze is een ongelukkig meisje dat haar onzekerheden weg eet. Daarom kun je haar ook niet echt haten; daar ze is gewoon te zielig voor."

Reageren