Behind the scenes bij Julia's tango in Buenos Aires

23 April 2008 16:02 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De dramaserie Julia's tango is in vier maanden opgenomen in het Argentijnse Buenos Aires. Dat is dus andere koek dan de Aalsmeerse studio's van Endemol. Hoe ziet een draaidag voor actrices Kim Pieters, Tina de Bruin, Peggy Vrijens en Miryanna van Reeden eruit? Televizier zocht de dames op in Buenos Aires en vroeg het hen.

Onder moeders paraplu
Tijdens de fotoshoot voor de publiciteitsfoto's moeten de dames even wachten. De paraplu's beschermen niet tegen de regen, maar tegen de zon. Miryanna: "Het is heel lelijk om te bruin te zijn op televisie. Je wordt nooit egaal getint, ziet vaak waar je kleding heeft gezeten en make-up is ook niet mooi aan te brengen op een gebruinde huid. Gelukkig heb ik er toch niet zo'n last van, want ik word niet zo snel bruin. Ook hier ben ik zo wit als een peer.”

„Mañana!”
Tina de Bruin, vlak voor een nieuwe opname © Elvin Boer/ Net 5
Kim, Miryanna en Michiel de Jong (Bas) draaien om acht uur 's ochtends een scène voor Casa Bocquero. Het loopt gesmeerd! Peggy: "Productioneel gezien gaat het tweede seizoen van Julia's tango beter dan het eerste. De Argentijnen weten nu hoe wij werken en wij weten waar we aan toe zijn. We hebben zelfs Spaans geleerd, zodat de communicatie met de crew ook beter verloopt. Maar dan nog kan er van alles misgaan, omdat een productie in Buenos Aires erg afhangt van externe factoren. Omdat we vaak op straat draaien, moeten we bijvoorbeeld veel vergunningen aanvragen. Bij straatopnames moet ook altijd een politieagent aanwezig zijn die het verkeer voor ons regelt. Maar afspraak is hier niet altijd afspraak. Ach, we passen ons gewoon aan aan de mañana-instelling die hier heerst.”

Altijd stand-by
Tina de Bruin en Kim Pieters wachten op een plein © Elvin Boer/ Net 5Tina: "We werken soms tot wel twaalf uur per dag, maar tussendoor moeten we vaak wachten. Dat is weliswaar niet boeiend, maar het hoort erbij. Filmen bij de villa van Jacqueline en Erik is vaak extra leuk, omdat we dan aan het zwembad kunnen liggen. Maar als we in de Casa draaien en ik moet lang wachten, ga ik gewoon naar huis.” Miryanna: "Omdat het draaischema ieder moment weer kan veranderen, sta je wel constant stand-by. Ook als je eens een dagje vrij hebt. Omdat je dat weet, doe je niets dat veel tijd in beslag neemt. Wat lezen, een kopje koffie drinken of wat lopen door de stad, is alles wat je op een doordeweekse vrije dag kunt doen.”

Green room
In de green room eten, relaxen en repeteren de acteurs © Elvin Boer/ Net 5
Peggy, Miryanna, Tina en Frederik Brom (Pieter) leren in de green room – een relaxruimte in de Casa – hun teksten nog eenmaal door. Peggy: "We lunchen ’s middags warm in een garage tegenover de Casa. Ondertussen hoef je niet om te vallen van de honger. In deze green room staan altijd crackers, kaas, fruit, salades, yoghurt en drinken.”

Mooimakers
Alsof Kim zoveel make-up nodig heeft... © Elvin Boer/ Net 5
Kim mag zo aan de bak, maar moet zich eerst overgeven aan de Argentijnse visagiste en de haarstyliste. Miryanna: "In Nederland doet meestal één persoon je haar én je make-up. Dat is wel eens jammer, want niet iedereen heeft affiniteit met beide. In Argentinië heeft iedereen tenminste zijn of haar specialiteit.”

Kleding als handelsmerk
Het walhalla voor kledingliefhebbers: een verse aanvoer outfits... © Elvin Boer/ Net 5
Julia's tango is een grote hit onder jonge vrouwen. Niet alleen vanwege de verhaallijnen, de personages en de locatie, maar vooral ook door de kleding. Kim: „In Nederland werd ik daarop extreem vaak aangesproken. De kleding is dan ook het handelsmerk van Julia’s tango. Annemieke, de bedenker van de serie, wil ook dat iedereen er altijd te gek uitziet. Dat is helemaal niet moeilijk, want hier kun je op iedere hoek van de straat te gekke jurken kopen.”

Meer over