Beide Michael Jackson-shows op zaterdag

Een nieuwe ronde in de 'Michael Jackson'-oorlog: RTL programmeert Mijn naam is Michael ook op de zaterdagavond, waarmee de zender rechtstreeks de concurrentie aangaat met SBS, die al eerder aankondigde de Jackson-show Move like Michael Jackson te zullen gaan uitzenden op zaterdag.

RTL maakte dinsdag bekend dat de eerste uitzending van Mijn naam is Michael op 9 januari op de zender te zien is vanaf 20.00 uur. Concurrent SBS heeft nog geen definitieve startdatum voor Move like Michael Jackson bekendgemaakt.

Domeinnaam
Met dit besluit lijkt RTL dus definitief de strijd met SBS aan te willen gaan.

Die laatste zender hoopte eerder (door de domeinnaam mijnnaamismichael.nl op tijd te registreren en deze vervolgens aan te bieden aan RTL) te voorkomen dat beide MJ-shows op de zaterdagavond worden geprogrammeerd. "Dat was de hoofdmoot van ons voorstel", aldus een woordvoerder van SBS.

IJsdansoorlog
Het is niet de eerste keer dat RTL 4 en SBS 6 elkaar op deze manier de haren in vliegen. In 2007 vond er een heuse 'ijsdans-oorlog' plaats, toen beide zenders hun ijsdansprogramma's Dancing on ice en Sterren dansen op het ijs rechtstreeks tegenover elkaar zetten. Toen kwam SBS kijkcijfertechnisch gezien als winnaar uit de bus. Deze keer weer?

Reageren