Bekende vrouwen over het EK

Deze week laten we in het blad Televizer een elftal bekende vrouwen aan het woord die vertellen over hun gevoel bij Oranje en het EK. Hier vind je nog eens drie kanjers die over Oranje praten!

Yolanthe Cabau van Kasbergen ONM, Twinzz

Hoe ver schopt Oranje het?

"Ik hoop heel ver! Ik heb het gevoel dat Nederlanders dit jaar weinig vertrouwen hebben in ons team, maar ik denk dat ze het nog wel eens ver zouden kunnen gaan schoppen!"

Ga je kijken? En zo ja waar, en met wie?

"Natuurlijk ga ik kijken! Ik houd van voetbal en vooral als Nederland speelt! Ik vind het gezellig om met al mijn vrienden in de kroeg te kijken op groot scherm. Ik weet niet of dat dit jaar gaat lukken, maar anders ga ik het thuis zeker gezellig maken!"

Heb je nog een tip voor Van Basten?

"Nee, ieder zijn eigen vak!"

Wie is je favoriete speler?

"Ik vind een aantal spelers heel goed: Robben en Heitinga zijn toppers!"

Trek je nog een speciale outfit uit de kast voor de wedstrijden van Nederland?

"Ik doe zeker wel iets oranjes aan! Maar niet dat je denkt: 'Zo waarom zit jij niet in het stadion?' Haha.."

Suzanne de jong.jpg © VeronicaSuzanne de Jong, presentatrice Veronica


Hoe ver schopt Oranje het?

"Dat durf ik echt niet te zeggen. Wat ik wel weet, is dat we altijd proberen 'mooi voetbal' te spelen. Maar dat we daar uiteindelijk helemaal niets mee bereiken."

Ga je kijken?

"Ik kijk vooral uit naar de gezelligheid eromheen. Normaal gesproken heb ik niets met voetbal; wat Ajax en PSV het hele jaar uitspoken, doet me niets. Maar ik heb er wel zin in om met vrienden de wedstrijden van Oranje in de kroeg te kijken. We zijn altijd lekker vroeg, zodat we vooraan kunnen zitten en alles goed zien. De sfeer tijdens de EK-periode vind ik echt bijzonder; samen lachen en huilen. Mooi toch?"

Heb je een tip voor Marco van Basten?

"Speel aanvallend, maar niet te mooi; het is belangrijker dat we winnen!"

Wie is je favoriete speler?

"Ik heb veel respect voor Edwin van der Sar; hij staat er toch maar weer! Een bewonderenswaardige keeper en absoluut míjn held."

Heb je een speciale oranje outfit?

"Ikzelf niet, maar mijn huisgenote haalt altijd een hoop oranje zooi in huis; van toeters tot telefoonhoesjes... Alles is oranje! Daar pik ik dan wel iets van mee."

Welk land wordt Europees kampioen?

"Ik sluit niet uit dat het Nederlands elftal als winnaar uit de strijd komt. Mocht dat niet zo zijn, dan wordt het sowieso iemand uit onze sterke groep. Die noemen we niet voor niets de 'Poule des Doods'."

robine van der meer.jpg Robine van der Meer , Model in 1 dag

Hoe ver schopt Oranje het?

"Eerlijk gezegd weet ik niet óf we het gaan redden. De potentie is er altijd, maar hoe komt het dan toch dat we elke keer net geen kampioen worden? Misschien gaat het dit jaar beter, maar ik durf er geen stelling over in te nemen."

Ga je kijken?

"Als Nederland speelt wel. Ik woon op Ibiza, maar Nederlandse wedstrijden kijk ik toch het liefst in Amsterdam. Vroeger keek ik altijd met mijn oma, zij was een echte Oranje-fan. Haar enthousiasme vergeet ik nooit meer. Nu kijk ik gezellig met vrienden. Thuis of in de kroeg."

Heb je een speciale oranje outfit?

"Ik zit niet verkleed op de bank. Als 'onze jongens' winnen, vier ik wel een feestje, maar dan zonder geschminkt gezicht."

Tip voor Van Basten?

"Bouw op je vedettes. Geef uitblinkers de ruimte om zich te bewijzen. Zet topscorers zoals Ruud van Nistelrooy niet op de bank. Daar komt alleen maar gemorrel van. Spelers moeten trots zijn om voor hun land te kunnen spelen."

Wie is je favoriete speler?

"Van het nieuwe talent ben ik niet echt op de hoogte, dus kies ik voor kopstukken zoals Edwin van der Sar of Ruud van Nistelrooy."

Welk land wordt Europees kampioen?

"Jeetje, ik weet niet eens welke landen allemaal meedoen aan het EK! Geen idee. Ik hoop natuurlijk op Nederland. Zou wel mooi zijn, een tweede kampioenschap twintig jaar na dato."

Reageren