Belgische Nina wint So You Think You Can Dance 2011

28 november 2011 10:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Iets meer dan 1 miljoen mensen zagen hoe de soepele Nina in een zinderende finale de succesvolle RTL 5-talentenjacht So You Think You Can Dance won.

Omdat de jongens één voor een uit de finale gestemd werden, ging de eindstrijd om twee dames. In de laatste battle versloeg de Belgische Nina haar medefinaliste, Anna uit Amsterdam. Hoewel de meerderheid van de vierkoppige jury Nina het beste vond, werd het daarna toch nog spannend. Want uiteindelijk waren het de stemmen van de Belgische en Nederlandse kijkers die de uitslag zouden bepalen. Juichend stond de 19-jarige Nina naderhand op het podium.

Prijs
De winnares krijgt 25.000 euro, een dansopleiding in het buitenland en mag optreden in een videoclip van David Guetta, onlangs uitgeroepen tot 'beste dj van de wereld'.

2012
Dit seizoen van So You Think You Can Dance was weer een groot succes voor RTL 5. De finale werd door 1.024.000 mensen bekeken. Eén ding is duidelijk: volgend jaar komt er weer een reeks. Dansers met talent kunnen zich nu al al inschrijven.

Meer over