Belgische versie Oh Oh Cherso waarschijnlijk geschrapt

19 februari 2012 11:45 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De serie was al opgenomen, de promotiecampagne al gestart. Toch is de datum van uitzending van de Belgische versie van Oh Oh Cherso op het laatste moment voor onbepaalde tijd uitgesteld.

In Nederland was Oh Oh Cherso meteen een daverend succes. De serie rond de uitspattingen van een groep feestende jongeren op het Griekse partyeiland Chersonissos maakte van de deelnemers instant BN-ers en kreeg meerdere vervolgen.

Persbijeenkomst geannuleerd
In België toonde de zender 2BE interesse in het format. Een groep jongeren werd gecast, de opnames werden gemaakt en onlangs werd de promotiecampagne voor de uitzending van de afleveringen gestart. Zo werden onder andere fragmenten van de castingopnamen op internet geplaatst. Maandag 20 februari zou er een persbijeenkomst worden gehouden. Daar zouden journalisten de eerste aflevering kunnen bekijken en vragen kunnen stellen aan de cast. Afgelopen vrijdagmiddag werd de persviewing echter op het laatste moment afgeblazen. De uitzending van de eerste aflevering, die op 5 maart op de buis zou komen, is voor onbepaalde tijd uitgesteld.

Imagoschade voorkomen
Volgens bronnen van de krant Gazet van Antwerpen zou de hele serie door het moederbedrijf van 2BE, de VMMA, "in de vuilnisbak zijn gekieperd". Deze zou schade aan het imago van zender 2BE door het uitzenden van de serie willen voorkomen. Reden daarvoor zouden de negatieve reacties op de castingtapes zijn. De medewerkers hebben inmiddels opracht gekregen om al het materiaal weer van internet te verwijderen. Iets wat natuurlijk moeilijk wordt omdat dit zich op internet razendsnel verspreidt.

Een woordvoerder van de VMMA ontkende tegenover de Gazet van Antwerpen dat de Belgische versie van Oh Oh Cherso helemaal niet meer uitgezonden zal worden. Volgens hem is uitzending uitgesteld vanwege "optimalisatie van het programmaschema" en is er nog geen nieuwe uitzenddatum geprikt.

Bekijk hieronder de castingbeelden van Oh Oh Cherso België.

Meer over