Benelux next topmodels te dik?

De overgebleven kandidaten van Benelux next topmodel zijn sinds de aflevering van afgelopen maandag in Miami. Zoals altijd moesten de dames ook go-sees doen. Wat daarbij vooral opviel? Het commentaar van de opdrachtgevers: de meeste dames waren namelijk aan de zware kant...

Onder andere Rosalinde (foto), Denise en Maxime kregen meerdere keren van Amerikaanse modellenbureaus te horen dat ze - als ze in de toekomst in Miami aan de bak willen komen - toch echt een paar kilootjes kwijt moeten raken.

Kolossaal
Vooral Rosalinde kreeg dit advies meerdere keren voor haar kiezen: "Ik weet wel dat ik te zwaar ben. Ik baal ervan en als anderen het dan ook blijven zeggen, dan voel je je op een gegeven moment kolossaal", zei ze in de uitzending.

Daphne Deckers
Daphne Deckers gaf in dezelfde aflevering aan dat ze bij BNTM niet per definitie op zoek zijn naar een superdun topmodel, maar dat ze daar in Miami heel anders over denken: daar krijg je met een kleiner maatje al snel meer opdrachten dan een 'vollere' concurrent.

Plus-size model
Maar jurylid Bastiaan van Schaik was het wel eens met de opdrachtgevers in Miami. "Je bent een leuk plus-size model," zei hij tegen Rosalinde tijdens het beoordelen van haar foto.

Reageren