Benfica en Chelsea in Europa Leaguefinale op RTL 7

15 mei 2013 14:36 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Vanavond barst het voetbalgeweld weer los in de Amsterdam ArenA. Regerend Champions League-houder Chelsea gaat de strijd aan met het Portugese Benfica.

Chelsea stond vorig jaar nog in de Champions League finale en de Britten hebben - door de vroege uitschakeling in de Champions League - een stap teruggedaan naar de Europa League. Desalniettemin een prima prestatie want het team staat nu in de finale. Chelsea staat overigens voor de vijfde keer in de finale en schrijft - als het wint – geschiedenis. Chelsea is dan de vierde ploeg die alle Europese bekertoernooien een keer heeft gewonnen. Alleen Bayern München, Juventus en Ajax hebben dat al eens gedaan.

Chelsea favoriet maar dat betekend niks

Chelsea heeft volgens de Bookmakers de favorietenrol, toch belooft het nog een spannende finale te worden. Chelsea-doelman Cech vertelt waarom: "Het verleden heeft al zo vaak uitgewezen dat het niet uitmaakt welke ploeg als favoriet begint aan de finale. Het maakt ook niet uit hóe je zo'n wedstrijd wint, als je maar wint". De Nederlandse Ola John, speler van Benfica, voelt geen extra druk vanavond. "Een wedstrijd is een wedstrijd", aldus de aanvaller.

Vermoedelijke opstelling Benfica

Arthur, Mergarejo, Garay, Luisao, Almeida, Perez, Matic, Gaitan, Lima, Salvio en Cardozo.

Vermoedelijke opstelling Chelsea

Cech, Cole, Luiz, Ivanovic, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Moses, Mata, Oscar en Torres,

Meer over