Bert van der Veer vertrekt bij WNL

24 mei 2013 12:05 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Bert van der Veer regisseerde de talkshow Eva Jinek op Zondag en heeft zijn ontslag ingediend bij WNL. Eva werd donderdag op non-actief werd gezet en Van der Veer doet met haar mee.

Van der Veer is niet boos, maar hij wil niet met haar opvolgers werken. “Ik deed het programma vanwege de samenwerking met Eva. Ook voor mij kwam Huisjes‘ besluit als een verrassing. De kijker krijgt niet eens de kans afscheid van haar te nemen“, zo vertelt hij in het AD.

Ergernis vanwege overstap Jinek

“Ik begrijp wel dat Huisjes wil laten zien dat hij graag met dit programma op zondagochtend door wil. Maar hier zit toch ook wel degelijk ergernis in vanwege Eva’s overstap naar de KRO.” Overigens zou Bert van der Veer best Jinek willen volgen naar de KRO. “Als de KRO me vraagt, zeg ik ja.

Eva Jinek per direct weg bij WNL op Zondag

Eva Jinek vertelde gisteren in de uitzending van DWDD dat ze zich niet verzet tegen het besluit van WNL-directeur Robert Alblas om haar per direct op non actief te zetten. "Ik heb een hoop pit en vechtlust, maar als iemand zegt 'je bent niet meer welkom' dan moet je ook niet doorduwen", aldus Jinek.

Daarmee komt dus definitief een einde aan praatprogramma Eva Jinek Op Zondag. De vijf resterende afleveringen worden onder de noemer WNL Op Zondag afwisselend gepresenteerd door Janneke Willemse, Charles Groenhuijsen of Paul Jansen.

Meer over