Bert van Leeuwen achter weglopers aan in nieuw EO-programma

20 Maart 2014 11:26 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Bert van Leeuwen is nog lang niet klaar met het verbeteren van familierelaties. Naast Het Familiediner presenteert Bert het nieuwe programma Weglopers, waarin hij weggelopen jongeren thuis hoopt te brengen.

Aan de Telegraaf vertelt Bert van Leeuwen: “Wanneer ouders zich bij mij melden, spoor ik hun zoon of dochter op en stel ik alles in het werk om het contact weer te herstellen”.

Relaties lijmen

Als Bert bij het kind geweest is, confronteert hij de ouders met beelden van hun weggelopen zoon of dochter. Hoewel het mooi zou zijn als de kinderen weer bij hun ouders gaat wonen, vindt Bert dat niet altijd de beste oplossing: “In sommige gevallen is het juist beter als ze nog even niet samen onder één dak wonen. Het belangrijkste is dat het contact weer wordt hersteld. Aan het einde van elke aflevering bekijken we wat het beste is.”

Het Familiediner versus Weglopers

Weglopers heeft een Duits format, net als Berts andere programma Het Familiediner. Hoewel de presentator in beide programma’s moet mediaten, ziet Van Leeuwen wel verschil: “Weglopers is iets minder een momentopname. Ik volg de jongeren over een langere periode en daardoor is het ook minder voorspelbaar. Wil de jongere wel met me praten? Snappen de ouders ook waar het is misgegaan en lukt het om de relatie weer vlot te trekken?”

Weglopers is in het najaar te zien op televisie.

Meer over