Bert van Leeuwen’s ‘quizbestaan is over’

Bert van Leeuwen denkt dat hij voorlopig geen quiz meer zal presenteren, de EO schrapt namelijk alle amusementsprogramma’s. “Mijn quizbestaan lijkt inderdaad over”, aldus van Leeuwen.

“Heel erg jammer”, vertelt de presentator in het AD. “Gelukkig heeft de EO mij verzekerd met me door te willen. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar ik ga met nieuwe programma’s aan de slag, die meer in het verlengde liggen van Het Familiediner.

Bert blijft op de buis

Wat Weet Nederland? keert dus niet meer terug op de buis en Ik Weet het Beter en That’s the Question werden eerder al geschrapt. “Ik heb de laatste opname voor Wat Weet Nederland? al achter de rug. Deze zomer worden nog herhalingen uitgezonden en dan is het voorbij. Best wel snel, het was nog geen halfjaar op tv. En wat De Pelgrimscode betreft: het had meer kijkers moeten trekken.”

Nieuwe quiz?

Toch verdwijnen de vragenspelletjes volgens de quizmaster niet van de buis, hij verwacht dat een andere omroep met een dagelijkse quiz komt. “Ik vang weleens wat op. Ik begrijp het ook wel, want ze doen het doorgaans goed en zijn relatief goedkoop te maken.”

Reageren