Best bekeken finale van Wie is de Mol? aller tijden

9 Maart 2012 09:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De laatste aflevering van Wie is de Mol? 2012 was de best bekeken finale in de geschiedenis van het programma. In totaal keken 2.105.000 mensen naar de ontmaskering van Anne-Marie Jung.

Daarmee is Wie is de Mol? een weergaloos succes voor de Avro, die meteen klassementsleider van de donderdagavond is. Fantastische cijfers, waarmee het seizoen van dit jaar niet meer stuk kan. Wie is de Mol? trapte in januari al af met 2,136 miljoen kijkers, wat de best bekeken aflevering in de geschiedenis van het programma is.

Anne-Marie Jung werd donderdagavond ontmaskerd als de Mol, Hadewych Minis was de winnares van het programma. Zij neemt de pot van 12.601 euro mee naar huis. Volgende week start op de plek van van Wie is de Mol? het tweede seizoen van Bloedverwanten, waarmee de Avro een nieuwe troefkaart inzet - al is het onwaarschijnlijk dat de dramaserie kijkcijfers van dit torenhoge niveau gaat halen.

Het zal niemand verbazen, maar nu is al besloten dat Wie is de Mol? in 2013 terugkeert op televisie. Presentator Art Rooijakkers in een persbericht van de Avro: "Ik verheug me nu al op het dertiende seizoen. En ja, ook dat seizoen presenteer ik."

The Winner Is...
Ondertussen werden donderdagavond ook de namen bekend van de laatste kandidaten die volgende week in de finale van The Winner Is... zullen staan. Slechts 449.000 mensen keken naar de door slechte kijkcijfers geplaagde talentenjacht. Volgende week staat de hoofdprijs van 1 miljoen euro op het spel, dus dat gaat extra spannend worden. Wie weet trekt dat weer kijkers naar SBS 6.

Meer kijkcijfers op de site van Stichting KijkOnderzoek.

Meer over