'Beste acteur ter wereld' is overleden

Acteur Pete Postlethwaite is overleden op 64-jarige leeftijd. Steven Spielberg noemde de Brit eens de 'beste acteur ter wereld'.

De acteur Pete Postlethwaite is op 2 januari 2011 in het ziekenhuis in Shropshire, Engeland, op 64-jarige leeftijd na een lang ziekbed aan kanker overleden.

Antonie Kamerling
Postlethwaite speelde de hoofdrol in Suite 16, een film uit 1994 van de Belgische regisseur Deruddere waarin ook Antonie Kamerling te zien was, die vorig jaar overleed.

Inception
In 1994 kreeg Postlethwaite ook een Oscarnominatie voor zijn rol in In The Name Of The Father. Hij speelde ook in The Usual Suspects en is te zien in de recente film Inception.

Zijn filmcarrière begon met kleine rollen in Last of the Mohicans en Alien 3. Hij brak pas echt door in 1993 met zijn rol als Giuseppe Conlon in de film In The Name Of The Father. Postletwaithe speelde ook in de Spielberg-films Amistad en Jurassic Park.

Hij moest erg lachen om Spielbergs opmerking dat hij 's werelds beste acteur was. "Het klinkt als een bierreclame. Bovendien is het slechts de mening van één persoon."

Meer over:

Reageren