Beste ziekenhuisserie: Grey's anatomy

Grey's anatomy is de Beste ziekenhuisserie aller tijden. Dat vinden lezers van Televizier, zo blijkt uit de online verkiezing die wij een paar weken geleden organiseerden.

Aan onze oproep tot stemmen werd vervolgens massaal gehoor gegeven. En wat bleek? De avonturen van Meredith Grey en haar vrienden staken met kop en schouders boven de andere genomineerde series uit.

Uitslag
De top 5 van de Beste ziekenhuisserie aller tijden-verkiezing ziet er als volgt uit:

1. Grey's anatomy (59,7%)
2. ER (15,9%)
3. House (8,3%)
4. Flying doctors (4,0%)
5. Medisch centrum west (3,4%)

Meeste fans
Dat Grey's het goed deed in deze verkiezing, kwam voor ons niet als een grote verrassing. Als sinds de lancering van de site heeft de pagina van deze serie de meeste fans en wordt er het meest over dit programma gepraat.

http://www.televizier.nl/download.php/download_document/110500/7f88b544c1aa344546666d60501d3c6c/article_flash

Meerderheid
Maar dat de serie met zo'n ruime meerderheid van de stemmen zou winnen, hadden we niet verwacht. Hoe dat zou komen? tja, zeker weten doen we het natuurlijk niet, maar deze uitslag heeft vast ook te maken met al die appetijtelijke artsen van het Seattle Grace Hospital.

McDreamy
Dit blijkt in ieder geval uit de antwoorden op onze vraag: 'Door welke tv-dokter laat jij je het liefst behandelen?' Derek 'McDreamy' Shepherd werd daarin veruit het vaakst genoemd! De blauwogige neuroloog liet hierbij onder andere ER's Doug Ross en Luka Kovac (Goran Visjnic) en House's House en Chase ver achter zich.

Reageren