Beyoncé heeft nog een droom

Beyoncé Knowles is een begenadigd zangeres. Verder is ze mooi, zat ze in een van de meest succesvolle meidengroepen ooit (Destiny's child) en is ze getrouwd met haar grote liefde, Jay-Z. Maar dat is niet genoeg voor de 27-jarige schone...

Ze wil het ook nog eens dolgraag maken als actrice. Beyoncé speelde al in een paar aardige films (Austin Powers in Goldmember, The Pink Panther) waarbij ze een beetje mocht acteren en zingen, maar haar grote kans kwam in 2006 toen ze de hoofdrol van Deena mocht spelen in de verfilming van de musical Dreamgirls.

Tien kilo
De film volgt een meidengroepje (losjes gebaseerd op The Supremes) op weg naar de top, met alle ups en downs die daar bij komen kijken. "Toen ik hoorde dat Dreamgirls verfilmd zou worden, wilde ik hoe dan ook een rol", vertelde de Amerikaanse destijds. "Al zou ik maar vijf minuten mee hebben mogen doen, dan was ik al tevreden geweest."

Klassieker
De zangeres had er alles voor over om een succes te maken van de film. "Ik heb me maanden lang totaal ingeleefd. Ik ben zelfs tien kilo afgevallen." Jammer genoeg werd Dreamgirls niet de klassieker waar Beyoncé op hoopte. Maar dat lag grotendeels aan het verhaal en de slechte liedjes. En vooral dat laatste is funest voor een musical.

Nieuwe poging
Ondanks die teleurstelling is Beyoncé nog niet bereid haar acteerdroom aan de wilgen te hangen. En terwijl ze hit na hit scoort als zangeres, blijft ze het gewoon proberen in de filmindustrie. Vanaf deze week is ze te zien als soulzangeres Etta James in Cadillac Records, over de opkomst en ondergang van het befaamde platenlabel Chess Records.

Gestalkt
En deze zomer mag Beyoncé dan echt laten zien wat ze waard is op acteergebied als ze voor het eerst een rol speelt waarbij ze niet mag zingen. In de thriller Obsessed is de donkere Amerikaanse de echtgenote van een man die gestalkt wordt door een van zijn uitzendkrachten. Daar paste geen liedje bij.

Reageren