Bezuinigingen hebben grote gevolgen voor televisie

Champions League óf Eredivisie en meer buitenlandse producties, dat zijn de treurige gevolgen van de bezuinigingen door het kabinet op de Publieke Omroep.

De Publieke Omroep moet 200 miljoen euro bezuinigen en daar kan de komende ronde nog wel eens 100 bijkomen. De bestuursvoorzitter van de Publieke Omroep, Henk Hagoort vertelt in een interview met de Volkskrant wat de gevolgen daarvan zijn. 

Tientallen miljoenen
Volgens Hagoort kost het te veel geld om de Champions League en de Eredivisie te houden. De NOS moet dus kiezen. Het schrappen van de Eredivisie zou tientallen miljoenen euro's opleveren. De rechten van de Eredivisie zijn tot en met volgen seizoen betaald. Die van de Champions League lopen in 2015 af.

620
Verder zullen er meer buitenlandse producties op de Nederlandse netten te zien zijn omdat die nu eenmaal goedkoper zijn dan buitenlandse programma's. Hagoort zegt ook dat er minder spelshows en actualiteitenprogramma's uitgezonden zullen worden. Verder stopt de Wereldomroep met programma's voor Nederlanders en verliezen 620 medewerkers bij de verschillende omroepen hun baan. 

Reageren