Biggest Loser verliest 108 kilo

De kerst komt er weer aan: voor veel mensen een tijd om lekker (veel) te eten. 'The biggest loser'-winnaar Danny Cahill zal hier hoogstwaarschijnlijk niet aan meedoen, want hij verloor 108 kilo in de Amerikaanse afvalwedstrijd en is vastbesloten om op gewicht te blijven.

De winnaar droeg 195 kilo met zich mee, maar dankzij zijn deelname aan de afvalshow weegt hij nu nog slechts 87 kilo: hij is meer dan de helft van zijn lichaamsgewicht afgevallen.

Prijs
Dat maakt hem de grootste 'biggest loser' in de geschiedenis van het programma. Het voormalige zwaargewicht wint, naast een slank en gezonder lichaam, een geldbedrag van 250.000 dollar.

Feestdagen
Hij mag dan hebben gewonnen, maar de angst om weer dik te worden blijft. "Ik zal doorzetten om op dit gewicht te blijven, want ik ben al eerder afgevallen en weer aangekomen." Danny maakt zich er echter niet druk om dat de feestdagen voor de deur staan. "Ik zal wel een kerstkransje eten, maar ik eet niet de hele schaal op. En mijn goede voornemen voor volgend jaar is om te blijven trainen."

Levensgevaarlijk
The biggest loser lijkt misschien de ideale manier om snel af te slanken, maar toch is niet iedereen gecharmeerd van het programma. De kandidaten gaan soms namelijk zó ver in hun strijd om kilo's kwijt te raken dat het levensgevaarlijk zou zijn. Ook professor Charles Burant van de University of Michigan ziet alles met argusogen aan: "Ik wacht op de eerste hartaanval."

Reageren