Bij Ons In De BV stopt

Bij Ons In De BV stopt ermee. Jort Kelder, de presentator van het programma, laat op zijn website weten dat er financiële problemen waren en dat de KRO heeft besloten de show te stoppen.

Bij Ons In De BV is een onderhoudend programma over geld en geld verdienen: van kansrijke starters tot succesvolle tycoons , zoals de KRO het verwoordt.

Lang niet slecht
Kelder laat op zijn website merken dat hij het niet erg eens is met de beslissing van de omroep. "Het programma trok zo n driehonderdduizend kijkers, wat voor het tijdstip (donderdagavond) en het beoogde publiek (hoogopgeleide jongeheren) lang niet slecht was", verdedigt hij zich.

De presentator weet wel waar de beslissing op gebaseerd is. "Kun je een programma over de wereld van de economie en de entrepreneurs maken voor een paar honderdduizend verwende kijkers met een gemiddelde concentratiespanne van 6 seconden", vraagt hij zich af.

Yo & Wes
Ook de doelgroep van het programma was een belangrijke tegenstander. Kelder: "De rest van de bevolking kijkt voetbal, verwondert zich over de verregende vakantie van Yo & Wes en is alleen in rijkdom geïnteresseerd als ze zich er aan kunnen vergapen of het gratis krijgen na aankoop van een Staatslot."

Overigens gaat Bij Ons In De PC, het andere programma van Jort, volgend seizoen wel gewoon door. "En dan nu het goede nieuws... Een verse serie van Bij ons in de PC . De vijfde alweer, sinds de start in het najaar van 2007." En verder: "Ondanks het debacle met de BV hebben we goede zin."

Reageren