Bij ons in de PC keert terug

Vanaf 12 april kunnen we Jort Kelder weer volgen in zijn reis door de wereld van de rijke elite. Maar dit keer houdt hij het niet alleen bij Amsterdam-Zuid en de PC Hooftstraat. Ook 'rijke plekken' als 't Gooi, Wassenaar en Den Haag zijn een bezoekje waard.

In deze nieuwe reeks komen verschillende onderwerpen aan bod: jongeren, trends, feesten en eten en huizen en criminaliteit in Zuid. Jort wordt bijgestaan door deskundige Reinildes van Ditzhuyzen. Samen onderzoeken zij hoe het is gesteld met de goede manieren van de rijke koopverslaafden in de PC. Natuurlijk volgen er ook weer veel portretten van rijke Nederlanders uit onze hoofdstad.

Reportages
Jort maakt deze serie voornamelijk reportages in Nederland, maar hij bezoekt af en toe ook de 'buitenlandse PC'. Hier laat hij weer enorme verschillen zien tussen oud en nieuw geld en schetst hij met veel diepgang verhalen van bijzondere mensen. De presentator krijgt maar geen genoeg van de PC...

Rare straat
"De PC is een metafoor voor de verwende nieuwe geld-kaste en blijft alleen al om antropologische redenen razend interessant om te volgen. We starten en finishen altijd in die rare straat, die je lief hebt of haat. Maar ook waaieren we uit naar elitaire hotspots over de (stads) grens, van de Larense ribbroekencultuur tot het adellijke debutantenbal", aldus Jort.

Eerste aflevering
In de eerste aflevering besteedt Jort onder andere aandacht aan het cocaïnegebruik onder rijke zakenmensen in het welvarende deel van Amsterdam. Vooral in het zuiden van de hoofdstad wordt in deze onzekere crisistijd flink wat weggesnoven. Jort onderzoekt hoe de yuppen eigenlijk aan het witte poeder komen. Hij sluit deze aflevering af met een reportage over een hondenmodeshow. Daar wordt dit jaar nou juist niet op bezuinigd.

Bij ons in de PC is vanaf zondag 12 april om 22.15 uur te zien bij de KRO op Nederland 1.

Reageren