Bijles voor presentatoren DZDD

Ondanks de soms felle reacties op hun houterige en onnatuurlijke manier van presenteren, geven de presentatoren van De zomer draait door nog niet op. Ze hebben dit weekend namelijk fanatiek bijles gevolgd bij Hanneke Groenteman.

Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra krijgen ook kritiek, maar momenteel moet vooral Froukje Jansen het ontgelden. Met name op internetfora zijn de reacties over haar presentatiekunsten niet mals:

"Het is diep triest en o zo genant als iemand aan de zus van Bart de Graaff vraagt of ze vindt dat hij te vroeg gestorven is. Als kijker voel je de spanning en als gast voel je je gewoonweg niet serieus genomen", aldus gebruiker toria op deze site.

Autocue
Daar zit wat in. Bij een presentator mag je tijdens het lezen van de autocue de ogen eigenlijk niet van links naar rechts zien bewegen. En les één bij interviewtechnieken is dat de hoofdvragen op je kaartje niet de leidraad mag zijn van een gesprek, maar slechts een hulpmiddel is om het gesprek op gang te houden.

Martin ¦imek
En juist daarmee ging Froukje vorige week de fout in. Een emotionele Martin ¦imek (een oud -radiopresentator) was afgelopen donderdag te gast in DZDD, maar hij voelde zich totaal niet op zijn gemak bij Froukje, die hem herhaaldelijk niet liet uitpraten. Op een gegeven moment was voor Martin de maat vol (zie onderstaande video). “Luister je of luister je niet?"

Bijles
Een dag later vertelde Martin aan RTL Boulevard dat, na zijn aanvaring van donderdag met Froukje, alle presentatoren van DZDD in het weekend bijles zouden krijgen van niemand minder dan Hanneke Groenteman. "Kijk, dan heeft het nog geholpen ook", aldus Albert Verlinde.

DZDD is vanavond weer te zien om 19.30 uur op Ned. 3. Dé kans voor Froukje & co om te laten zien dat ze iets hebben opgestoken van la Groenteman. Wij gaan kijken. Veel succes!

Reageren