Bijna 3,3 miljoen kijkers voor The Voice

De aftrap van de tweede reeks van The Voice of Holland werd vrijdag beter bekeken dan ooit. 3.271.000 kijkers stemden af op de blinde audities van de talentenjacht.

De eerste reeks van The Voice of Holland was al een kijkcijferknaller, maar dit nieuwe record slaat alles. Het is bijna een verdubbeling ten opzichte van de kick-off van vorig jaar, die 1,7 miljoen kijkers trok.

Marktaandeel
Ook het marktaandeel van 47,5 is in Nederland zeldzaam voor een amusementsprogramma. Dat betekent dat bijna de helft van alle televisiekijkers afstemde op The Voice. Alleen de finale van The Voice 1 werd nog beter bekeken: 3,7 miljoen mensen zagen Ben Saunders toen winnen.

'Droomstart'
De coaches zijn onder de indruk van de spectaculaire cijfers. Simon schrijft op Twitter: "Net wakker... 3.271.000 kijkers naar #tvoh, dit is een droomstart! Ik ben toch wel écht wakker?" Ook Marco Borsato kan het haast niet geloven. "Niet normaal dit.... The Voice of Holland 3.271.000 kijkers. WTF"

Twitterhype
Op microblogdienst Twitter kon het vrijdagavond ook niemand ontgaan dat The Voice of Holland werd uitgezonden. Van de tien trending topics in Nederland waren er negen Voice-gerelateerd. Zaterdagochtend zijn dat er nog acht.

Reageren