Bijna hartverzakking door Bananasplit

7 September 2009 11:39 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Als je wordt gefopt door het team van Bananasplit, is het de bedoeling dat - als eenmaal duidelijk is dat het om een grap gaat - je hard moet lachen. Dit liep tijdens de opnames van het tweede seizoen van het TROS-programma toch even anders, toen een van de 'slachtoffers' bijna een hartverzakking kreeg.

Dat stond maandagochtend in De Telegraaf. De grap vond plaats op Curaçao, waar twee vrouwelijke fans van Frans (waarvan er een een hartkwaal heeft) na het bijwonen van een speciale TROS-reis, staande werden gehouden op het vliegveld. De douane (die ook in het complot zat) verdacht hen ervan drugs en wapens te smokkelen.

Hartpatiënt
De Brabantse Laura Braken (40) en haar moeder Corrie (60) kregen het te kwaad toen ze apart werden genomen. Hartpatiënte Laura barstte in tranen uit toen bleek dat ze moest worden gefouilleerd en mogelijk zelfs inwendig onderzocht.

In de kast
Laura's echtgenoot André Braken was not amsued. "Dit is echt niet leuk. Mijn vrouw had ter plekke wel dood neer kunnen vallen!" Presentator Frans Bauer zegt overigens niets te hebben meegekregen van alle commotie die deze Bananasplit-grap heeft veroorzaakt. "Ik zat verstopt in een kast."

Meer over