Bijna miljoen kijkers voor Prinsjesdag

Dinsdag was 'de derde dinsdag van september' en daarmee dus ook Prinsjesdag. De uitzending met daarin de troonrede van de koningin, het waxinelichtjesincident en de stukgevaren kabel van de NOS werd maar liefst door bijna een miljoen mensen bekeken.

Gisteren was hoe dan ook een dag vol actualiteiten, of in ieder geval goed bekeken actualiteiten.

Het Achtuurjournaal van de NOS voert de lijst aan met ruim 1,7 miljoen kijkers, talkshow Pauw en Witteman (1,4 mln.) staat op nummer 3 en er hebben ruim 1,2 mensen naar het halfacht nieuws op RTL4 gekeken.

Verder hebben ook Hart van Nederland (1,1 mln.), De Rijdende Rechter, Opsporing Verzocht ( beiden 1,3 mln) en Uitstel van Executie (1,2 mln.) het goed gedaan.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen
Het is nog steeds het begin van het nieuwe televisieseizoen en iedere dag gaat er een aantal programma's in première. Gisteren was het de beurt aan een nieuw seizoen Waar is de Mol en het gloednieuwe programma Undercover Boss.

Beiden werden redelijk goed bekeken; ongeveer een half miljoen kijkers en haalden daarmee de dag top 25 net niet. De hitshow Glee is ook pas net in Nederland en weet met bijna 600.000 kijkers plaatsje nummer 24 te veroveren.

Publieken versus de rest
In de dag top 25 is de wederom de publieke omroep sterk vertegenwoordigd. Nederland 1, 2 en 3 veroveren 14 plekken en de gehele top 6 gaat naar Nederland 1. Dit maakt de zender, net zoals gisteren, de best bekeken zender van de dag. Tweede plek is voor RTL4 en de derde voor SBS6.

Reageren